slunce.jpg (11665 bytes)   lg_medyeu.gif (2135 bytes) Přirozená víra, vstup
  lg_eng2.gif (2255 bytes) lg_esper.gif (713 bytes) 

Cesta mága

  Úkolem mága je chránit Přirozenou víru a její stoupence proti útokům jinověrců, smiřovat konflikty a přinášet nové podněty. Kdo se chce stát mágem, vyšle tuto myšlenku  a počká, až bude osloven a tato služba až mu bude nabídnuta. Tuto službu může vykonávat jen tehdy, pokud je schopen zabít ducha. Pokud tuto moc nemá, může zastávat pouze post šamana nebo čaroděje. Mágem mohou být i ženy a pak se nazývají kněžky. Finančním zdrojem k obživě mága jsou odměny za duchovní službu. Tyto odměny mají být v takové výši, aby pokryly oprávněné potřeby a zájmy, nikoli však, aby tvořily nadbytek. Sankcí za špatnou práci je ztráta magických schopností. Cesta a práce mága je zcela nezávislá a samostatná, je řízen intuicí a invencí a jeho znalosti a schopnosti jsou dány úkoly, které musí plnit. Moc a působnost mága nepřesahuje hranice kraje. Zásadní záležitosti, přesahující rámec kraje, se řeší konsensem mágů. Společným jazykem je mateřština a esperanto. Není nutný společný konsens, kraje jsou relativně samostatné. Kraj, ve kterém není aktivní mág, může požádat o pomoc kteréhokoli mága jiného. Osoba, které vykonává funkci mága neoprávněně, může být duchovním světem zabita. 
  Prvním stupněm je šaman-ka. Jde o osobu s vlastním charisma, schopnou mediální duchovní služby. Komunikuje oboustranně s duchovním světem a vede rodokmeny rodů Přirozené víry. Vychovává si své nástupce. Předpokládá se znalost výkladu karet a schopnosti evokace duchovních bytostí.
  Přijetím dalších specifických duševních schopností a také znalostí psychologie, získá šaman schopnosti řešit konflikty. Pak se může považovat za čaroděje, čarodějku. Kdo z těchto pak získá schopen zabít duchovní bytost, stává se mágem.

 

    karta.jpg (33911 bytes)

Posmrtný život