slunce.jpg (11665 bytes)   lg_medyeu.gif (2135 bytes) Přirozená víra, vstup
  lg_eng2.gif (2255 bytes) lg_esper.gif (713 bytes)

Přirozená víra - co nabízí?

  Co vlastně člověku nabízí Přirozená víra? Osvobození od náboženských dogmat a ochranu hledajících. Stojí mimo Krista a jeho totalitní sekty, kterých je opravdu hodně. Každému člověku je ponechána volnost, aby jednal v dobré vůli podle svého svědomí. Nabízí také názorovou a hodnotovou jednotu, aby se lidé dohodli a své postoje k životu sjednotili. Ukazuje teké, jakými cestami dosáhnout osobních cílů a předkládá návrhy sociálního smíru a sociální smlouvy. Je na straně člověka a chrání ho před vlivy mocenské zvůle vesmírných mocností. Pro mnohé možná nepřináší nic nového, snad jim jen pomáhá lépe vyjádřit to, co sami už dříve cítili. Přesvědčí vás, že to, co děláte, a co budilo pocit viny, je dobré a přijatelné a pocit viny že je bezdůvodný.
  Obyčejným lidem otevírá další možnosti, podporuje střední vrstvu a snaží se omezit moc nadnárodních subjektů. Evropa má být suverenní velmocí, podobně jako další subjekty odělené hranicemi jednotlivých kontinentů.
  To, co hlásá Přirozená víra, není pro obyčejné lidi vlastně nic nového a vlastně obyčejné lidi ani neomezuje, protože existenční prostor obyčejných lidí je omezen mocí víc, než je zdrávo. Jistě je prioritou dát lidem co nejvíce svobody a přitom zajistit, aby ji nezneužili.
  Přirozená víra legalizuje čarodějství, spiritualitu a výklad budoucnosti, což jsou oblasti dosud zakazované judaismem a křesťanstvím.  Je tedy nutné využít možnosti, které dává Deklarace lidských práv a Listina práv a svobod člověka, především náboženskou svobodu  a svobodu názorovou a s tím ovšem, že totéž důsledně přeje a respektuje i u jiných subjektů.
Vlastně stačí souhlasit se zásadami na konci prvního povídání:  zásady Přírozené víry.

Hlavním důvodem, proč se věnovat spiritualitě, že životní styl. Pokud se ke společnému životu sejdou zamilovaní jinověrci, za pár let si nemají co říci a jejich vztah je naplněn vzájemným odmítáním. Pokud se sejdou souvěrci, vzájemně se podporují ve svých názorech a stále spolu něco podnikají.
Kopřivám se dobře daří na vhlkých dobře hnojených místech. Mateřidouška zase roste na místech chudých a suchých. Pokud by se vlády ujaly kopřivy,  snažily by se vytvořit pro sebe vhodné prostředí a všude by bylo přehnojeno a vlhko. Pokud by světu vládla mateřidouška, snažila by se odstranit vše, co hnojí půdu a všechny meze by vysušila. Je dobře, že v přírodě roste mnoho druhů rostlin, každý druh ve svém mikroklima.

zapad32a.jpg (15027 bytes)

Co musíte a co byste měli