slunce.jpg (11665 bytes)  lg_medyeu.gif (2135 bytes) Přirozená víra, vstup
  lg_eng2.gif (2255 bytes) lg_esper.gif (713 bytes)

Jak přežít?

Každý živý organismus má přání přežít v závislosti na množství své životní energie. Pokud si tedy zvolíme život, budeme se také snažit si ho zpříjemnit, abychom měli dostatek životní energie, spokojenost a radost. Vše, co si takto pro život vybereme pak zahrneme do svého životního stylu. Příští doba přinese mnoho změn a kdo je bude očekávat, využije je ve svůj prospěch. Jak tedy žít a jak přežít?
Především budeme se snažit
posilovat svoji osobnost studiem a samostatným hodnocením všeho, s čím se setkáme, budeme přemýšlet o příčinách a následcích všeho, včetně svého chování. Postavení člověka je dáno jeho schopnostmi, dovednostmi a znalostmi.   To, co nevyužije společnost, využije člověk sám pro sebe a pro své malé království, kterým může být i rodina. 
Vyhneme se přijetí jakékoli ideologie. Je prokázáno, že ideologie potlačují osobnost člověka, zařazují ho do davu a co je horšího, vytvářejí v něm nepřátelské postoje vůči všemu, co se odlišuje.  Přijímat se mají všechny informace, i ty nezávislé a kontroverzní a vše se má pak nějak dát k sobě. Blaze tomu, kdo našel hodnotný a nemanipulující zdroj poznání. 
Dalšími podmínkami pro zdárné přežití je
dostatek peněz a dostatek volného času. Mít bohatství a nemít čas je stejné jako mít čas a nemít peníze. Solidárně usilujme o to, abychom všichni měli peníze i čas, protože pak máme svobodu. Určitým řešením by také bylo, kdyby spolu žili lidé kteří mají peníze, ale nemají čas s lidmi, kteří mají čas, ale nemají peníze a vzájemně si vypomohli.
Také se
starejte o děti a snažte se jim věnovat svoji výchovu co nejdéle. Vytvoříte v nich názorový systém, který bude blízký tomu vašemu a hlavně aby se pak vyznali v životě. Snažte se takto i jinak podržet si dobrou tradici rodu.
Podmínek pro úspěšné přežití je více, zde alespoň čtyři snad nejdůležitější. Ta čtvrtá je
psychohygiena. Ve společnosti budou zmatky a chaos, každý dostane více práce, odměnu za to však nikoli, jen to, že nebude stíhat, bude důvodem k sankcím. Každý ať si tedy najde dobrý způsob psychohygieny, který mu účinně odstraní úzkost, strach, bolest hlavy, nechutenství, nespavost, noční děsy a pokud to někdo dobře zvládne, ať pomáhá i ostatním. 

prehrada

Historická vize