slunce.jpg (11665 bytes) .lg_medyeu.gif (2135 bytes) Přirozená víra, vstup
  lg_eng2.gif (2255 bytes) lg_esper.gif (713 bytes)

Rituály

Rituál je společná aktivita členů kultu, kterou se jednotlivé kulty od sebe navzájem odlišují. Každý kult pro své souvěrce předepisuje určitou společnou aktivitu, která je vlastní pouze jim a která souvěrce takto odlišuje od jinověrců. Pro vyznavače přirozené víry je společný pouze rituální pozdrav: plesknutí zdviženou dlaní o dlaň druhé osoby. Další rituály jsou pouze nabídkou pro jednotlivé skupiny, mohou si zde vybrat nebo vytvořit rituály vlastní.
Pobyt v přírodě. Především aktivity spojené s pobytem v přírodě mohou patřit mezi rituály Přirozené víry. Úklid přírody, pobyt u táboráku, zpěv a hra, společné nocování v přírodě, vycházky a výlety, to vše lze v určité formě považovat za rituál. Zejména nahota v přírodě, naturismus, pochod i sex.
Příjemné tělesné pocity jsou pro duchovní svět velmi vítanou formou podílu na lidském životě. Vše, co lidem při hrátkách s tělem dělá dobře, lze jako rituál využít. Pokud jde o nahotu a sex, pak je znakem příslušnosti k Přirozené víře holé nebo téměř holé přirození a jeho okolí.
Setkání a festivaly spojené s hudební produkcí mívají od nepaměti duchovní rozměr. Hudba sama má duchovní obsah a různé kulty mají svůj vlastní oblíbený hudební styl. Na produkci pak určitá hudba vydělí své posluchače a probudí v nich pocit sounáležitosti.

 

 

Dvojrodina