lg_prirozvira.gif (2855 bytes)   lg_prirozvira15.jpg (7516 bytes)

Přirozená Víra

Opět se vrátíme sami k sobě

Už víme, že "kdo chce změnit svěť, ať změní nejprve sám sebe". Vysvětlení jsem k tomu nedostal, ale doporučení jsem pochopil. Až se změníme, nebudeme už chtít svět měnit a možnosti jsou dvě. Buď se budeme měnit tak dloho, až nebudeme chtít svět změnit nebo až nebudeme mít potřebu svět měnit, protože nás svět, společnost, přijme. Zkrátka se přizpůsobíme a naše schopnosti budou pro svět nebo jeho část zajímavé.
Nejjednodušší je akceptovat svoji skupinu a v souladu s jejími kritérii a potřebami na sobě pracovat a rozvíjet své schopnosti, abychom byli pro své souvěrce přínosem. Jen upozorním, že každá skupina má jiná kritéria. Těmi se odlišuje. Kdyby se neodlišovala, splynula by tak, jako splývají vodní toky. Když nenajdeme skupinu, která by nám vyhovovala, nezbývá, než si vytvořit svět nový. Kolikrát už se tak stalo! Přeji úspěch.  
21.12. Svět je ve špatném stavu proto, že spoléhá na pomoc Ježíše Krista. Ten ale jasně prohlásil, že bude pomáhat pouze svým lidem, Jan 17, 6 až 12. Je to jedna z příčin rozděleného světa a velkých sociálních rozdílů. Církev by měla upřesnit: Ježíš Kristus pomáhá, ale jen nám, vy si musíte pomoci sami.