lg_prirozvira.gif (2855 bytes)

Archetypální bohové přicházejí od lidí

Ve škole jsem se učil, že své Bohy si lidé vytvářejí sami. Na tuto informaci jsem si vzpomněl několikrát, vždy, když ke mně přišel nějaký mužský duch a sdělil: já jsem Bůh ten a ten. Zeptal jsem se ho na základní informace, které by jistě věděl, nevěděl. Tak jsem se ho zeptal, jak dlouho tuto roli plní, řekl podle pravdy, že byl jako Bůh pověřený nedávno, před několika dny nebo hodinami. Duchovní svět má problémy s odhadem čas. Podstatné však je, že podstatou Boha je jeho program, scénář, úkol, vyberte si. Chroust je nesmrtelný tím, že jeho larvy dospívají v zemi několik let a tak má několik souběžných generací. Bohové jsou nesmrtelní tím, že po zániku jednoho je hned pověřený jeho nástupce. Tak se stane, že nový Bůh neví, o čem jsme spolu posledně mluvili. Až se situace zklidní, budou Bohové opět věční. Nejčastěji byli obnoveni Kristus, Hospodin, Zarathustra a Zerubábel. Ježíšů je velký počet. Přijdou za tebou bohatýři a zeptají se: víš to, že jsi Ješíš? Většinu mužů to potěší a nový Ježíš je na světě. Plní pak jeho roli v programu spásy.  Přirozená víra a kult Terra zve k duchovní službě lidi v inkarnaci, kteří mají zásluhy nebo kteří jsou již povolaní a pověření. Tato běžná praxe se uplatnila při založení Řádů a kongregací. Františkání, Klaristky, Saleziáni a další Řády katolické církve přijímají jako svého patrona člověka, lidského ducha, který je svým příkladným životem zárukou konformní cesty a prosperity Řádu.
To je běžný postup ve všech duchovních skupinách a kultech. O přijetí rozhoduje soulad lidského vzoru s pravidly a hodnotami skupiny. Světská skupina se stává kultem tím, že si ponechá a ke své existenci přizve duše zemřelých členů, vede o nich památku, nejlépe obraz, fotku nebo video a mezi pozvanými si vybere dominátora, jehož vůli pak respektuje a plní.
Kult Terra je založen na Přirozené víře a vede Knihu života do které zapisuje příkladné osobnosti po jejich smrti. Každá z těchto osobností má právo založit kult a rody. Praxe je neveřejná, spíše až okultní, aby se kut i rody vyhnuly útokům temné magie. Tuto praxi již dávno využívala i šlechta. Co zde chybí, můžeme od šlechty převzít.