medy.eu. úvod

eseje, úvahy, psaní, články

Spiritualita harmonie člověka a skupin

27.11.2014
V roce 1985 jsem přijal nabídku Avatárů, že dám lidem novou víru. Nevěděl jsem sice jaká bude, ale věděl jsem, že lidem pomůže a doplní to, co ve spiritualitě chybí. Postupně jsem svůj záměr realizoval a eliminoval bloky a útoky sil, které si nepřejí, aby se lidstvo dozvědělo něco nového. A nyní svoji marnou snahu končím, ustupuji konzervativním silám, které mají dost sil k tomu, aby zlikvidovaly vše, co chce být dobré a viděno. 
Možná bych měl být trpělivý, rozhádaný svět bude potřebovat nové myšlenky a zdroje v oblasti názorové a ideové. Musím také počítat s tím, že mé názory a myšlenky bude hlásat a prosazovat někdo jiný, to je běžná praxe které říkám "překrytí". Tak jsem se snažil, vymyslel jsem si "duchovní a osobní rozvoj člověka", ale toho už je hodně, můžeme si vybrat z mnoha nabídek, mnoho skupin pořádá na toto téma přednášky. 
Také jsem vymyslel "Přirozená víra", ale každá víra sebe sama považuje za zcela přirozenou a všem to oznamuje. Zkusil jsem "Víru v člověka", ale i toho je na Internetu hodně. A harmonii ve vztazích řeší dávno i Vatikán. Je nějaký prostor, do kterého bych mohl s novou vírou vstoupit? Zatím jsem uvedl to, co je v nadpise. Harmonie člověka se řeší tím, že se má ukotvit v nějaké duchovní skupině a přijmout její zásady. Harmonii skupin svět jistě také začne brzy řešit, zatím marně. Problém je v tom, že stále ještě "vítěz bere vše" a každá dobrá vůle nebo ústupek je pochopena jako slabost. Pokud si někdo přeje harmonii, chápe to tak, že mu ostatní mají vyhovět. Název tedy nic neřeší, tak co by nová víra měla dát dobrého a komu?
Především se snažím být v souladu s planetou, lidstvem a pozemským stvořením, které je cestou k přírodě, nikoli od přírody k civilizaci. No a protože civilizace také přináší mnoho dobrého, mám snahu oboje vyladit. Zde tedy uvedu několik zásad, na kterých novou víru stavím, takový profil noví víry přibližující člověka k bohům. Toto téma snad konzervativní síly řečit nebudou. "Výchova člověka k božství". Nejprve to někdo označí jako rouhání a když to nepomůže, tak se toho ujme sám a po svém. Uvidíme. 
A co si tedy přeji prosadit? Každý člověk musí mít možnost 1. splnit svůj životní úkol se kterým přichází na svět. 2. rozvíjet a uplatnit své schopnosti a dovednosti 3. mít zajištění, aby se nedostával do bezvýchdné situace a neprožíval psychickou tíseň. 4. mít své plány a možnost je realizovat. 5. znát algoritmy pro správné plnění všech svých funkcí, úkolů a zájmů, 6. každý má přijmout odpovědnost za své skutky a plnění úkolů a nebýt nijak nucen jednat proti svému přesvědčení a svědomí. 7. každý má mít dostatek finančních prostředků pro realizaci svých plánů a uspokojení svých potřeb a to ve shodě se svými zásluhami, funkcí, postavením a kreditem. Charakter kazí nedostatek a také přebytek peněz. 8. respektovat soukromí a v něm život podle vlastní přirozenosti, dohody, tradice a přání. 9. vytvoření a vyhlášení všeobecně přijatelných pravidel pro sociální a společenské jednání platné pro všechny bez rozdílu. 10. pro skupiny přijmout pravidlo "žij a nechej žít". 
A jak toto všechno realizovat? Na základě dělené moci, kde každý subjekt (skupina velká a malá, kult, rod, rodina a jednotlivec) bude mít své malé království, svůj životní prostor a pouze v něm se bude realizovat. Za druhé aby každá skupina, rodinou a rodem počínaje, měla svoji vlastní spiritualitu, tedy duchovní průvodce z této skupiny vzešlé a do ní patřící.