medy.eu. úvod

eseje, úvahy, psaní, články

Krásné vize, krásný svět

Každý z nás má nějakou tu vizi, jak napravit svět, každý tu svoji a snaží se ji realizovat. Kdo je ukotvený v nějaké skupině, přeje si pro ni úspěch a moc prosadit společné záměry a snahy. Když jsou vize a plány nejednotné nebo protichůdné, vznikají konflikty a jejich aktivity se vzájemně eliminují. Když tedy chci vytvořit krásný příjemný svět, musím své vize a plány přizpůsobit zájmům všech subjektů, které zde působí. Za pokus to stojí, i když vím, že realizaci nemůže stihnout jedna generace. Kde tedy začít? 
Nejprve uděláme pořádek ve vesmíru a sami v sobě. Planeta je součástí vesmíru a jeho stvoření, vše, co zde je, přišlo z vesmíru. Nic se zde nevytvořilo nového, co by již někde jinde neexistovalo a nebylo ověřené. Na straně druhé také naše planeta má své soukromí a kosmické zákony zakazují mocenské působení mezi planetami. To, co může přicházet z míst mimo naši planetu, může být pouze doporučení a kdo zde chce mocensky působit, musí se stát součástí systému, tedy pozemšťanem. Tak se to dělo a děje dál. Je tedy na nás, abychom si z nabídky kosmu vzali to, co je pro nás dobré. Vesmír zase od nás očekává, že nebudeme ohrožovat nebo obtěžovat jeho systémy, zejména tím, že z naší planety budou vycházet negativní energie. Vesmír od nás oprávněně žádá a pomáhá, abychom zde odstranili zdroje negativní energie. 
Před čtyřmi milénii zaniklo po odchodu Melkora pozemské Univerzum. Melkor byl vyzván, aby z planety odešel, že jeho oběť zajistí klid a pohodu na planetě, nastal však pravý opak, vesmírné entity usazené na naší planetě se totálně rozhádaly a ztratily schopnost se dohodnout. Nastal čas pro obnovu Univerza, jeho úkolem je smiřovat nebo omezovat moc entit a vytvářet pro ně životní prostor a bezpečí. Každý subjekt, malý i velký, bude mít své území a na cizím území se bude chovat zdvořile jako host. Fungující entity si území udrží.
Svět máme vyřešený a můžeme se věnovat Evropě. Války v Evropě poznamenaly vztahy a další vývoj zde vydělil skupiny států s podobnými osudy a se společnou spiritualitou. Je zde pět severských zemí, země Beneluxu, Švýcarsko a Monako si také žijí po svém, Balkán je sám svůj, Visegrád, i když Maďaři se nejen pro jazykovou bariéru oddělují, západní země pod vlivem Tvůrců a východní země pod vlivem Ruska, ale ne Rusů. Takto Evropu rozdělil vývoj, zejména církevní vlivy. Přesto mají evropské země k sobě blízko a stačí omezit kolonizační snahy velmocí a bude zde pohoda. Přeji si, aby se Evropa stala velmocí a společné úspěchy evropské země sjednotí. 
Evropu jsme také vyřešili, to nám to pěkně jde. A jsme u nás. Za doby krátké svobody se zde vytvořily vazby Česka, Slovenska, Maďarska a Polska pod názvem Visegrádská smlouva, Maďaři mají vlastní vývoj a zbylé tři země snad mají k sobě blízko, což si přeji, je zde také vliv německý. Myslím si, že v tomto prostoru lze vytvořit příznivé podmínky pro další krásné vize a jejich realizace.
A jaké vize? Z čeho vyjít? Třeba z krátkých období svobody v letech 1968 a 2000 až 2005? Jsou zde také nové generace se svými představami. Zde moje sjednocující doporučení končí, protože každý subjekt má své vlastní představy o příjemném životě. Můžeme ale vytvořit podmínky k tomu, aby si každý mohl žít podle svého. Pro sociální zajištění vytvořit vnitřní trh a samozásobování, respektovat soukromí, lepšími zákony upravit vztahy ve společnosti, posílit tvůrčí potenciál lidí, zajistit, aby vytvořené projekty někdo neukradl, vytvořit podmínky pro rozvoj schopností, dát dobré znalosti a modely chování. Ale vždyť to všechno už máme! Pojďme se tedy mít dobře.