lg_home.gif (3905 bytes) lg_2024.gif (2700 bytes)

Další psaní

04.06.24
.
Náš svět má něco společného s divadlem. Také zde přijímáme role. Vyšší síly navštívily vyvolenou osobu a zeptaly se: "víš, že jsi Ježíš?" Když to oslovený muž přijal, stal se povolaným a jeho úkolem bylo ozvat se každému, kdo Ježíše z nějakého důvodu volal. Tuto roli plnil již za života a také po něm. Vlastně si tak zajistil věčný život. Na tomto příkladu jsem ukázal, jak přijetí a plnění role funguje. A takových rolí je více, každá známá bytost jako povolaná vyvolená přijala a plní svoji roli.   
Přidělování rolí je plně v kompetenci osudových sil, člověk se tím zabývat nemusí, roli si vyprosit nemůže, záleží na jeho schopnostech a předurčení. Myslet na to určitě nemusí, úkolem každého je rozvíjet a zdokonalovat své schopnosti v určitém směru.
K tomuto tématu mne přivedl příběh Abraháma, Izáka a Beránka. Stačí vědět, že Abrahám dostal pokyn obětovat místo syna Izáka Beránka uvízlého ve křoví. Tak mne zajímalo kdo je to Beránek, jakou roli plní a kolik jich už jeho roli přijalo. Už vím, že jde o kosmického mistra, jehož úkolem je tvorba civilizace a rozšíření života do kosmu. .
To mne přivedlo k myšlence vysvětlit, jak vznikly role Krista a Antikrista. Na úplném počátku věků zde byli bohové v humanoidní podobě a další bytosti v podobě ještírků. Bohové přijímali duchovní principy s úkolem je prověřit k čemu jsou dobré. Už tehdy byl Kristus a ten přijal prostý kříž jediné cesty, monstranci vznešenosti a možnost sankcí. Uvědomil si svoji moc a rozhodl se vládnout všem. Zabil nejvyššího boha a prohlásil, že kdo chce mluvit s Nejvyšším, tak jedině přes něj, přes Krista. Jedině on že je ta cesta, pravda a život. Jenže zabil asi dvojníka a Nejvyšší si ho zavolal a řekl mu, že o jeho zradě ví, ale trestat ho nebude, když vytvoří roli druhého Krista, tedy Antikrista, aby na to "prostřednictví" nebyl sám. Kristus si vybral ještírka, změnil ho v boha a dal mu princip "planoucí srdce lásky". Tak měl Nejvyšší pomocníky dva, Krista pro násilí a plnění náročných úkolů a pak Antikrista, který zklidňuje a přináší svobodu. Obě role zde působí dodnes a podle potřeby se střídají.
.