lg_home.gif (3905 bytes) lg_2024.gif (2700 bytes)

Další psaní

05.06.24

Vzpoura deprivantů
.
Kdo vnímá svět a současné mocenské tendence, může se obávat velkých mocenských zvratů, konfliktů a ničení. Kdosi předával moc nad světem postupně velkým národům, Španělům a Portugalcům, Velké Británii, napoleonské Francii, pak Německu a Rusku. Jak se postupně tyto říše rozpadaly a zanikaly, přetrvávala u všech snaha říši obnovit nebo alespoň druhé poškodit, potrestat. To vše získalo nyní v souběhu dramatických tendencí snahu válkou zničit svět. Proto také dohoda na Ukrajině alespoň na příměří není možná.
Přečetl jsem si už před mnoha lety knihu "Vzpoura deprivantů". Na Internetu ji nabízí. K této myšlence jsem se vrátil a uvědomil jsem si, kolik je mezi námi i ve světě deprivantů. Jako příklad uvedu Templáře. V roce 1260 působil Tomáš Aquinský, byl významný autor. Inspiroval tehdejší svět, posílil moc a vznikly mocenské boje. Roku 1307 byli likvidováni Templáři a jejich nesmírné bohatství někteří stále hledají Již v roce 1299 byla založena Osmanská říše, když Templáři včas své bohatství odvezli a na evropské straně Bosporu vybudovali své nové Osmanské panství. Způsob likvidace z nich udělal deprivanty. Roku 1453 rozvrátili Byzanc a tím si otevřeli cestu do Evropy. Poláci je zastavili u Vídně a později na to doplatili. Zde je velký prostor pro konspirační teorie. Když v roce 1923 skončila Osmanská říše, založili Tureckou říši. Pak mne napadá, že se podíleli na řízení Druhé světové války, když proti sobě postavili Němce a Rusy. Po jejím skončení do Německa přišli Turci jako gastarbajtři a jsou tam dodnes. A do jednání o budoucnosti se Turci dodnes zapojují.
A jak to souvisí s dnešní krizí? Dalšími deprivanty mohou být Američané, když jejich dříve mocná říše prožívá krizi spojenou s bezdomovci a drogami. Snaží se brát pro svoji záchranu peníze kde se dá. A co se s tím dá dělat? Opustit starý římský systém a dát prostor mladým, zachovat svět, nelikvidovat jej ve válkách... a je toho více.
Deprivanti jsou pro společnost velkým problémem, i když se o nich nemluví, jak zrušit jejich hrozbu? Napravit systém, který z lidí dělá deprivanty, splnit jejich oprávněné požadavky a dát jim lásku. Každý člověk musí mít alespoň jednu blízkou osobu.
Palác Dolmabahce Turecko - osmanské sídlo
.
.