lg_home.gif (3905 bytes) lg_2024.gif (2700 bytes)

Další psaní

09.05.24
.
S politiky jsou problémy snad ve všech zemích. A bude hůř. Tato společnost nehledá důvody, příčiny a to by měla. Důvody vidím tři a předpokládám, že kdo se tomu věnuje, by jich našel mnohem víc. Jde o systém zástupné moci, požadavek dokumentu "Jak zacházet s domorodci", podle kterého se musí politici střídat, absence ideologuje, programu, pak změna role našeho státu, už nevyrábíme, ale spotřebováváme a ze svého dluhu vytváříme zisky pro druhé, změny ve společnosti, program depopulace, hlavně však živíme Ameritu, aby ještě nějaký ten rok vydržela. 
Ještě jsem si vzpomněl na roli mladých, ti mají snahu vytvořit si zcela jiný svět. Chybí školení politiků, VUML už skončil. Nastávajícím politikům nelze říci pravdu a co je čeká, to by hned utekli a báchorky hned poznají a nepřijmou. Už ani netrpí naivní představou, že se jim podaří něco napravit. To si myslel prezident Petr Pavel, po zvolení se pustil do práce, museli ho upozornit, že má počkat na inauguraci, čili uvedení do funkce. A kde je mu nyní konec? Jeho počáteční nadšení se vytratilo.
Napadlo mne, že to, co zde píši, už všichni znají. Starý svět končí a mladí čekají, zda budou mít zde nějaký životní prostor. S tím souvisí také prudký pokles porodnosti. 
Na straně jedné elita usiluje o depopulaci, na straně druhé jim vadí pokles porodnosti. Vlastně asi nevadí, to konstatovali bez emocí a bez snahy to nějak řešit. Kdo se v tom má  vyznat?
.
.