lg_home.gif (3905 bytes) lg_prirozenvira.gif (2729 bytes)

lg_2024.gif (2700 bytes)

Svět dnes

4. 3. 2024

Prožíváme velké změny započaté po roce 2000. Byly ohlášené jako „konec světa“ a všechny mocnosti se na ně připravily jak jen mohly. I když mnozí lidé je sledovali a snažili se je ovlivnit, docílili zpravidla jen opačného výsledku a další průběh byl dán kauzálními vztahy.
V souběhu došlo k oslabení nebo zániku mocenských nástrojů, víra oslabila, důvěra ve zprávy také, zdravotnictví přestalo uzdravovat a zaměřilo se na zisky, totalitní systémy oslabily a posílily finanční vazby, celkově však správní moc oslabila natolik, že ve snaze udržet prosté lidi vytvořila virtuální podobu světa a vsadila na strach. Proroctví připisovaná Nostradamovi a dalším autoritám jsou plná hrozeb válkami, ničením, krizemi, zemětřesením, povodněmi, suchem, zničením měst, bídou a nemocemi, vše jsme měli přijmout a strachem se stát poslušnými a pasivními. Jisté je, že někdo takovou snahu měl, ale měli jsme i ochránce, kteří většinu krizí eliminovali. Kdo zprávy nesledoval, mohl zůstat v pohodě. A co za touto clonou probíhalo?
Prostí lidé se snažili přežít, ekonomika se snažila udržet, mocní se snažili změnám zabránit a důsledně hledali nové zdroje, například zánikem světového obchodního centra, se přenesl obchod do Asie,
Evropu oslabil příchod Muslimů a Islamistů, Amerika už není co bývala a nad vodou ji drží jen tisk nových peněz, když padá, tak se snaží brát s sebou další státy. Někdo šíří nemoci, mohlo být hůř. Rusko plánovalo přemoci Ukrajinu za tři dny a uvízlo tam na dva roky, chystalo se velké cvičení, ale už se o něm nemluví, v Palestině je také rozpačitá situace. Každý to může vidět jinak, nahlédneme tedy do budoucnosti. Jsem si vědom, že sdělené proroctví vždy někdo zrušil.
Za rozhodující okolnost, která změní svět, vidím odchod současné elity ze světa a nástup mladé generace. To se projevuje již nyní, mladí mají snahu se od současného světa distancovat, hledají jiné životní zdroje. Hrají, zpívají, sportují nebo se jen drží doma. Později si vytvoří svůj svět. Jistě bude dostupná elektrická energie, nafta a plyn spíše ne, jistě se budou zdražovat. Svět se bude dále oteplovat, problém bude mít hlavně příroda. Sníží se porodnost a prodlouží se věk. Erotiky a sexu přibude, trestat se nebude. Zdrojem prosperity bude napojení na duchovno, to je už nyní a tak se trestá za drogy a vliv duchovna se vědecky ignoruje. Souvěrci odejdou do komunit.
.