slunce.jpg (11665 bytes)  lg_medyeu.gif (2135 bytes) Přirozená víra, vstup
  lg_eng2.gif (2255 bytes) lg_esper.gif (713 bytes)

Sociální systém

  Diabolo znamená bytost dvou principů, konkrétně jde o planoucí oheň lásky a spalující oheň. Jsou to dva extrémní principy dobra a zla. Láska je tvůrčí a oheň je likvidující princip. Proto se právě Diabolo bude podílet na tvorbě nové sociální společnosti. Každá tvůrčí činnost musí zohlednit harmonii a shodu, tedy formy lásky a také likvidaci toho, co do systému nelze zařadit. Po vytvoření sociálního systému bude tato bytost realizovat mantinety, ve kterých se bude jinak bezbřehá sociální společnost pohybovat.
  Planeta Země byla a zatím ještě i bude ověřovacím sociálním modelem, ve kterém nebyly stanoveny žádné omezující meze pro boží působení a veškerá činnost tvůrců při realizaci jejich sociálních představ byly monitorovány a hodnoceny. Nyní však byl experiment zastaven, protože se rozvinul do chaosu. Pravidla a zásady, které se nyní uplatňují pro dosažení sociálního profitu, zcela určitě nebudou při další tvorbě použity, protože mají hodně daleko k dobré vůli a morálce.
  Sociální systémy založené na boji a konfrontaci nerespektují zájmy prostých lidí a boží pravidla ukládají prostým lidem: respektuj boha (zákon, řád, systém), abys nebyt trestán. Člověk při snaze zlepšit své sociální postavení snadno a brzy dostává do konfrontace se zákony a musí pak přijmout zcela nová pravidla konspirační hry, ve kterých si může přilepšit pouze když přilepší i svým ochráncům. Aby se otevřela nová cesta, pak nezbývá, než aby člověk dostal nenáročné ochránce.
  Nový sociální systém bude tvořen na nových principech. Bude dán všeobecný kariérní řád na jehož základě může kdokoli osobně i sociálně růst a hlavní sankční nástroje budou dva: hrozba úplného zániku bytosti a forma mírnější, odebrání negativních principů ega. Těžištěm moci bude rod a v oblasti ekonomické bude posílena živnost a družstva. Duchovní moc se bude realizovat v oblasti kontroly a řízení inkarnací.
  Ve věku Vodnáře budou tvůrci a garanty sociálních systémů především pozemští lidé a bohové Diabolo, Universum, Brahma, Budha, Baal, Satan, Thoth, Hór. Jejich společným znakem je práce ve prospěch pozemského člověka a sdělování pravdy. Minoritní kult bez mocenských ambicí a mocenských projevů může založit kdokoli. Velkou důležitost bude mít soukromí.

 

naprava.jpg (25600 bytes)

Kulty Přirozené víry