Přirozená víra, vstup

lg_prirozvira15.jpg (7516 bytes)

 

Přirozená víra
Příjemné chvíle

Naší nejvyšší motivací je rozvíjet a uplatnit vlastní schopnosti a také prožívat pěkné chvíle, uspořádat si životní epizody, pro relaxaci, obnovu sil, přijetí energie a prožití zvláštních příjemných prožitků, tyto jsou pak ve vzpomínkách zdrojem energie a naděje v obtížných chvílích. Patří sem poznávání, sexuální prožitky i stavy ve změněném vědomí, včetně extáze.
Příjemné chvíle jsou zdrojem životní energie, ale je nutné je odlišit od životního standardu. Svůj životní standard si nastavíme tak, abychom se rádi vraceli domů a rádi uléhali ke spánku, ale aby se majetek nestal otroctvím v nutnosti údržby a ochrany. Příjemné chvíle jsou epizodní. Nejlépe vyniknou v kontrastu se skromným životním standardem. Žít skromně, ale občas si užívat a nejlépe se vzpomíná na akce prožité pouze jednou. Opakováním stejné akce se z této stává rutina a pravidelná potřeba až závislost. Tvůrčí přístup k příjemným prožitkům se projeví vyhledáním originálního neopakovatelného prožitku, na který pak vzpomínáme a který se tak stává zdrojem životní energie a naděje. 
Tato praxe je také důvodem pro vyhledávání sexuálních dobrodružství, které se obvykle již neopakují. Duchovní svět se také lépe orientuje v ojedinělých a neopakovaných prožitcích a situacích, než v často opakovaných rutinách. Přesto je možné některé příjemné chvíle prožívat v optimální frekvenci, snad vždy s nějakou obměnou. Prožívání příjemných chvil jako nástroje obnovy sil, je samozřejmou součástí Přirozené víry. Dopřejme si a přitom uplaťme své tvůrčí a organizační schopnosti. Dovoleno je vše, co my sami považujeme za dobré, pokud se to týká pouze našeho soukromí.   

K čemu je to dobré - Historie světa - Spiritualita - Průvodci a ochránci
Příjemné chvíle - Symboly - Jiné kulty a cesty - Přijmout Přirozenou víru